Herzlich willkommen auf der Homepage der

St. Christophorus/St. Johannes der Täufer

Prozessionsweg am Sonntag geändert

Wegen der großen Hitzewelle hat die Seelsorgeeinheit St. Christophorus/St. Johannes d. T. Den Weg der Stadtprozession in diesem Jahr geändert.

Begonnen wird mit dem Gottesdienst um 9.00 Uhr in der St.-Aldegundis-Kirche. Anschließend zieht die Prozession über den Fischerort zum Segensaltar am Alter Markt und weiter durch die Steinstraße zur St.-Martini-Kirche, wo der Schlusssegen erteilt wird.

Stadtprozession 05. Lipca

Uwaga z powodu Upałów jest zmieniony przebieg procesji. W kościele Sw. Aldegundis będzie odprawiona msza święta o godzinie 9:00.po mszy idziemy z procesja na Alte Markt, gdzie odbędzie się krótkie nabożeństwo i potem idziemy dalej do kościoła Sw. Marcina, gdzie odbędzie się błogosławieństwo sakramentalne.

Bardzo prosimy wszystkich, którzy będą uczestniczyć w procesji o odpowiednie ubranie i o zabranie napojów. Serdecznie zapraszamy!